Bridge to Omniverse / Isaac Sim

Надішліть модель із веб-застосунку Meshy безпосередньо до вашого NVIDIA Omniverse або Isaac Sim stage, із застосуванням фізики та семантичних міток під час імпорту.


Перед початком роботи

  • Вам потрібен план Pro або вищий. На планах Free та Starter натискання Send to OV/Isaac відкриває варіанти оновлення.

  • Вам потрібен веб-застосунок Meshy на Windows. На інших операційних системах Send to OV/Isaac недоступний.

  • Встановіть розширення Meshy Bridge в Isaac Sim або вашому додатку Omniverse Kit. Кроки описані в Meshy for Omniverse / Isaac Sim.

Запуск Bridge

Розширення запускає bridge, поки воно увімкнене, тож вам не потрібно нічого додатково запускати.

Щоб підготувати застосунок, виконайте такі кроки:

  1. Відкрийте Isaac Sim або ваш додаток Omniverse Kit.

  2. Натисніть Window > Extensions і перевірте, що MESHY BRIDGE увімкнено.

    Вікно Extensions із увімкненим MESHY BRIDGE та вибраними ENABLED і AUTOLOAD

  3. Відкрийте або створіть USD stage. Щоб створити його, натисніть File > New.

Тримайте застосунок відкритим, поки надсилаєте моделі з Meshy.

Надсилання моделі

Щоб надіслати модель до Omniverse або Isaac Sim, виконайте такі кроки:

  1. У веб-застосунку Meshy на Windows відкрийте готову модель у переглядачі.

  2. На панелі інструментів переглядача натисніть DCC Bridge (іконка вилки).

    Переглядач веб-застосунку Meshy зі стрілкою, що вказує на іконку DCC Bridge на панелі інструментів

  3. Натисніть Send to OV/Isaac. Meshy перевіряє, що bridge запущено, а потім відкриває діалогове вікно Sim-Ready Properties.

    Меню DCC Bridge у веб-застосунку Meshy зі стрілкою, що вказує на Send to OV/Isaac

  4. Необов'язково: Змініть налаштування Sim-Ready. Про те, що робить кожне налаштування, читайте в Налаштування Sim-Ready.

  5. У діалоговому вікні Sim-Ready Properties натисніть Send to OV/Isaac. Щоб скасувати без надсилання, натисніть Cancel.

Meshy надсилає модель як файл USDZ, із назвою моделі та вашими налаштуваннями Sim-Ready. Розширення завантажує файл і додає модель до відкритого stage під /World, у prim, названому на честь моделі. Воно також узгоджує вісь "вгору" та одиниці виміру моделі з stage.

Налаштування Sim-Ready

Діалогове вікно Sim-Ready Properties визначає, як модель поводиться у фізичній симуляції та як вона позначена. Ви можете надіслати модель, не змінюючи жодного налаштування.

Діалогове вікно Sim-Ready Properties із Semantic Class, встановленим на table, вибраними Dynamic і Auto, Convex Hull та повзунками тертя

Діалогове вікно має такі налаштування:

  • Semantic Class: Необов'язково. Мітка класу, наприклад chair, table або robot. Розширення записує її як семантичну мітку, а також як застарілу мітку класу для старіших версій Isaac Sim.
  • Wikidata QCode: Необов'язково. Ідентифікатор Wikidata, наприклад Q15026. Він починається з Q, за яким йде число, що не починається з 0.
  • Height (m): Необов'язково. Реальна висота моделі в метрах. Якщо залишити поле порожнім, розширення масштабує модель відповідно до одиниць виміру файлу та stage.
  • Body Type: Dynamic (за замовчуванням), Kinematic або Static.
  • Mass (kg): Auto (за замовчуванням), Mass або Density. Auto не встановлює масу чи щільність, тож фізичний рушій використовує свої значення за замовчуванням і форму коллайдера. Mass встановлює масу в кілограмах. Density встановлює щільність у кг/м³, і мітка змінюється на Density (kg/m³). Тіло типу Static не має налаштування маси.
  • Collision Approximation: Convex Hull (за замовчуванням), Convex Decomposition, Mesh Simplification, Bounding Cube, Bounding Sphere або Triangle Mesh. Для тіла типу Dynamic у списку відсутні Mesh Simplification і Triangle Mesh. SDF-колізія недоступна.
  • Static Friction, Dynamic Friction і Restitution: Значення фізичного матеріалу від 0 до 1 для коллайдерів моделі. Значення за замовчуванням: 0.50, 0.50 і 0.00.

Перевірка імпорту

Після того як Meshy покаже "Model sent to omniverse", модель з'явиться у відкритому stage під /World.

Stage Isaac Sim з імпортованою моделлю woodland та її Meshy prim і сіткою, перерахованими на панелі Stage

Розширення додає UsdPhysics.CollisionAPI та UsdPhysics.MeshCollisionAPI до кожної сітки в моделі. Для динамічного або кінематичного тіла воно також додає UsdPhysics.RigidBodyAPI та UsdPhysics.MassAPI до prim моделі.

Щоб перевірити фізику, натисніть Play в Isaac Sim. Динамічне тіло рухається разом із симуляцією, а статичне тіло залишається на місці. Кінематичне тіло рухається лише за допомогою анімації або скрипта, а інші тіла все одно стикаються з ним.

Надсилання анімованої моделі

Ви надсилаєте анімовану модель так само, як і статичну. Meshy надсилає модель персонажа з арматурою разом із вибраною анімацією. Моделі Smart Rig не мають DCC Bridge, тож ви не можете їх надіслати.

Анімований римський солдат, імпортований в Isaac Sim, з його арматурою та сіткою, перерахованими на панелі Stage

Усунення несправностей

У наступній таблиці наведено поширені проблеми, їхні причини та способи усунення.

ПроблемаПричинаВирішення
Meshy показує "Failed to send model to omniverse" перед відкриттям діалогового вікна Sim-Ready PropertiesIsaac Sim або ваш додаток Kit не відкрито, або розширення вимкнено.Відкрийте застосунок і увімкніть MESHY BRIDGE у Window > Extensions. Потім надішліть модель знову.
Діалогове вікно відкривається, але надсилання не вдається, і http://127.0.0.1:5331/status у вашому браузері не показує "dcc": "omniverse"Інший застосунок використовує порт 5331, тож розширення не може запустити свій bridge.Закрийте інший застосунок, а потім вимкніть і знову увімкніть MESHY BRIDGE у Window > Extensions. Перевірте, що на сторінці статусу відображається "dcc": "omniverse".
Meshy показує "Failed to send model to omniverse" після натискання Send to OV/Isaac у діалоговому вікні, а сторінка статусу показує "dcc": "omniverse"Не відкрито жодного USD stage. У Console застосунку відображається no active USD stage.Відкрийте або створіть stage за допомогою File > New, а потім надішліть модель знову.
Send to OV/Isaac у діалоговому вікні недоступнийWikidata QCode, Height (m), або значення маси чи щільності невірне.Введіть QCode у форматі Q15026, а також висоту, масу або щільність, більшу за 0.
Send to OV/Isaac у меню DCC Bridge недоступнийВи використовуєте веб-застосунок Meshy на macOS або Linux.Використовуйте веб-застосунок Meshy на Windows.

Наступні кроки

  • Щоб додати анімацію до персонажа перед надсиланням, див. Анімація.